26.8.05

(0) Comments

Pocket PC telefoon pilot op Amerikaanse universiteit

Ik las dit interessante artikel over de Wake Forest University in North Carolina, USA over een pilot die ze gestart zijn met 120 studenten. Ze gaan kijken in hoeverre Pocket PC telefoons een bijdrage kunnen leveren aan het dagelijkse studentenleven. Zo kunnen de studenten gebruik maken van IM, SMS, telefoon, informatievoorziening over bijvoorbeeld roosters en nieuws van de universiteit en een aantal grappige applicaties zoals eentje die je laat weten of er nog een wasmachine of droger vrij is in de wasserette op de campus. Ik ben benieuwd wat voor andere mogelijkheden de studenten nog voorstellen, want hen is ook gevraagd zelf met nieuwe opties te komen.
Ik denk dat dergelijke apparaten zeker een toekomst hebben in het onderwijs. De huidige schooljeugd verandert in hun manier van communiceren en daar horen Pocket PC telefoons bij. Wie kan nog een leerling vinden die niets met MSN doet? En de voortschreidende technologie zorgt ervoor dat dit overal en altijd gebruikt kan worden. Ik denk dat we in het onderwijs gebruik moeten maken van deze verandering en het niet moeten verbieden, want voor leerlingen is het een deel van hun dagelijks leven geworden.
In het artikel werden ook nog de Technology Quarters genoemd, een speciaal gebouw met de nadruk op technologie waar studenten kunnen wonen die daar speciaal in geinteresseerd zijn. Daar had ik in mijn studententijd nou ook wel willen wonen...
Bookmark and Share
0 Responses to "Pocket PC telefoon pilot op Amerikaanse universiteit"

Een reactie posten