Een computerspel als huiswerk

Annet Smith

,

Ik las dit interessante stukje op de ICT Nieuws blog over een school in Engeland maar men een project is gestart om te kijken wat computerspelletjes kunnen bijdragen aan het leren van kinderen.
Quote: "In Engeland wordt een onderzoek op een drietal scholen uitgevoerd om te bekijken hoe computer-spellen kunnen bijdragen aan het leerproces. Speluitgever Electronic Arts (EA) gaat samen met NESTA Futurelab een proef doen met computerspellen onder scholieren. Vier Engelse scholen doen mee. Kosten: 300.000 pond. De gekozen spellen moeten de ontwikkelen van eigenschappen zoals het oplossen van puzzels, vastberadenheid en samenwerking stimuleren."
Nesta Futurelab heeft een indrukwekkend portfolio op hun website staan, daar moet ik nog eens verder in neuzen... Aangezien ik zelf veel spelletjes heb gespeeld (vooral adventures) kan ik em voorstellen dat dit een leuke invalshoek kan zijn als het om leren gaat. Ik heb voor mijn engelse lessen ook wat woordoefeningen gemaakt in Hot Potatoes die een spelelement bevatten en dat slaat altijd goed aan. Het is alleen moeilijk meetbaar in hoeverre leerlingen er ook echt iets van opsteken.
Bookmark and Share
0 Responses to "Een computerspel als huiswerk"

Een reactie posten