18.9.05

(0) Comments

Firefox webbrowser

Annet Smith


Ik werd gek van allerlei vervelende meldingen in de Interne Explorer over Cookies nadat ik ergens iets in de instellingen had aan-of uitgevinkt en kreeg mijn Blogger zelfs niet meer aan de praat. Daarom maar meteen een rigoreuze stap: ik heb maar eens Firefox geinstalleerd. Hij neemt bij installatie meteen al mijn instellingen en favorieten uit de IE mee, dus dat scheelt een hoop werk. En ik kon zonder problemen weer in de Blogger website terecht en daar was het uiteindelijk allemaal om begonnen.
Toen ik de browser had geopend ging er een wereld voor me open van alle mogelijke thema's en extensies, waarvan ik er meteen al een paar handige heb gedownload. Zo kan ik bijvoorbeeld niet zonder Google Toolbar, die had ik al in de IE en hij is er dus ook voor Firefox. Ook heb ik op de Google pagina met zoekresultaten nu van de meeste sites een Thumbnail erbij staan zodat je een voorproefje krijgt van hoe de website eruit ziet. En ik heb ook een plugin voor mijn Gmail, die me waarschuwt als er nieuwe berichten zijn. Ik hoef dan maar te klikken en ik heb mijn mail voor me.
De handigste extensie (die ik nu trouwens aan het gebruiken ben) is echter wel de Blogger extensie, waarmee ik in de Firefox werkbalk een knop heb gekregen die "Blog This" heet. Als ik erop klik kan ik meteen inloggen op Blogger en iets over de website tikken die ik op dat moment bekijk. Erg handig. Ik kan alleen nog niet ontdekken hoe ik een plaatje kan toevoegen (weblink lukt wel), dus dat zal ik achteraf nog moeten bijwerken.
Ik zal eerst een beetje in al die mogelijkheden moeten duiken en wat dingetjes uitproberen, maar tot nu toe ben ik erg onder de indruk en snap ik waarom intussen al zoveel mensen zijn overgestapt op deze browser.
UPDATE: na een tijdje met deze browser te hebben gewerkt moet ik wel toegeven dat sites soms erg traag worden geladen. Waaqr het aan ligt weet ik niet, maar ik stap af en toe toch weer over op IE als ik te lang moet wachten. En mijn WebAccess mail van mijn werk kan ik er ook al niet mee openen. Toch niet helemaal zo geweldig als ik in eerste instantie dacht!
Bookmark and Share
0 Responses to "Firefox webbrowser"

Een reactie posten