Katrina nieuws

Annet Smith

Al meer dan een week kijk ik iedere dag naar CNN en Fox News om de laatste stand van zaken in het zuiden van de VS te zien. Vooral op Boing Boing lees ik er ook veel over. Enkele zaken zijn me opgevallen.
Allereerst het interview met de burgemeester van New Orleans, Ray Nagin. Hij was zeer geemotioneerd en zijn interview zit dan ook vol scheldwoorden en vloeken en tieren. Je kon duidelijk merken dat deze man ten einde raad was. CNN had alle "foute woorden" weggepiept, maar de ongeschonden versie staat hier (bittorrent).
Dan was er gisteren op Boing Boing een stuk uit een email bericht van jounaliste Laurie Garrett die in haar tekst ingaat op de grote ellende die nog gaat komen in de getroffen staten op het gebied van ziektes en insectenplagen. Ik ben er behoorlijk van geschrokken en hoop dat de Amerikaanse overheid dit probleem onderkent.
En dan was er nog de man (Aaron Broussard) die ik ook hier in het nieuws zag, die hartverscheurend een relaas deed over de valse beloftes die werden gedaan over het redden van een moeder van iemand die hij kende. Na eindeloze beloftes dat ze de volgende dag gered zou worden is ze verdronken.
Al deze verhalen vind ik behoorlijk aangrijpend en ik blijf dan ook steeds maar weer teruggaan naar CNN en Fox, hoewel ik het vermoeden heb dat hier lang niet alles objectief wordt getoond. Zeker Fox laat nog neit de helft zien van alles wat er mis is gegaan en blijft maar volhouden dat alles goed geregeld is. Ik kan de documentaire van Tegenlicht van vorig jaar oktober over deze nieuwszender trouwens aanraden, dat geeft een heel andere kijk op hun slogan "Fair and balanced".
Bookmark and Share
0 Responses to "Katrina nieuws"

Een reactie posten