9.10.05

(0) Comments

Pocket PC's in het onderwijs

Annet Smith

,

Ik heb laatst het juli-nummer van Pocket PC Magazine gekocht op het station in Amsterdam en daar stond een aantal artikelen in over het gebruik van Pocket PC's in het onderwijs. De voorbeelden waren vooral op het hoger onderwijs gericht, maar toch zag ik wel mogelijkheden voor het onderwijs in het MBO, waar ik werk.
Een eerste voorbeeld was van een school waar men een 30-tal Pocket PC's in hun cradles op een verrijdbaar karretje had geplaatst die zo voor verschillende klassen konden worden gebruikt. Ze noemen het de Mobile Wireless Classroom. Men had er lesstof op gezet in PDF-formaat, een draadloos netwerk in de school aangelegd voor internet en intranet-toegang en er konden bijvoorbeeld diagnostische toetsjes mee gedaan worden (met Question Mark Perception). Het was een interessant voorbeeld van hoe je voor relatief weinig geld (want zet maar eens 30 pc's ergens neer) leerlingen toegang kon geven tot een pc. Koppel het aan een netwerk, geef ze bijvoorbeeld nog een draadloos toetsenbord en je hebt een prima alternatief, want wat de meeste leerlingen nodig hebben is niet veel meer dan een tekstverwerker, internettoegang en een mogelijkheid om lesstof tot zich te nemen.
Een ander voorbeeld was er van een klas op het Bentley College (Boston) die hun eerste stappen in de digitale wereld zetten met behulp van een Pocket PC. Ze kregen er allemaal eentje (een Dell Axim X30) en daarmee moesten ze aan de hand van praktijk opdrachten allerlei zaken leren over bijvoorbeeld toegang tot een netwerk zoeken, tekstverwerken, internet, beveiliging en ga maar door. Een erg leuk idee vond ik.
Ik zou het graag zien dat dergelijke experimenten ook bij mij op school plaatsvinden en ik zal het zeker onder de aandacht gaan brengen in een volgende vergadering.
Bookmark and Share
0 Responses to "Pocket PC's in het onderwijs"

Een reactie posten