24.10.05

(0) Comments

Toetsenbord voor Pocket PC

Annet Smith

,Aangezien ik op mijn werk regelmatig notulen uittyp op mijn Pocket PC overweeg ik een toetsenbord erbij te kopen, maar ik hik nog steeds een beetje tegen de prijs aan. Er zijn verschillende types op de markt, zowel Infrarood als Bluetooth. Dat laatste heeft wel mijn voorkeur, maar is dan ook meteen een stuk duurder. Ik heb goede dingen gelezen over de Thinkoutside Stowaway Bluetooth keyboard (op het plaatje) maar die kost maar liefst 129 euro bij Pdashop.nl. Pas geleden las ik ook iets over een ander merk, de Freedom bluetooth keyboard van Proporta en die is inclusief verzending uit Engeland 73 pond wat zo'n 111 euro is, dus ietsje goedkoper, maar ik vind het nog steeds teveel. Ook een zoektocht op Marktplaats leverde niet het gewenste resultaat, alleen wat vage advertenties waarbij geen merk werd genoemd en waarbij ook niet duidelijk stond of hij wel voor mijn Qtek geschikt was. Ik blijf nog even speuren, misschien kom ik een leuke deal tegen, maar voorlopig tik ik de notulen gewoon nog maar op het on-screen toetsenbordje in.
UPDATE: Ik heb zojuist een Thinkoutside toetsenbord gekocht via Expansys, daar bleek hij toch weer een paar tientjes goedkoper te zijn dan elders. Meer nieuws zodra ik hem heb.
UPDATE 2 (24 okt 2005): Ik heb al een tijdje zitten typen op het toetsenbord en het bevalt me prima! Het apparaat werd meteen goed herkend door mijn Qtek en de koppeling was snel gemaakt. Ik kan vrij gemakkelijk de juiste toetsen vinden en het voelt aan als een normaal toetsenbord. Vanwege het compacte karakter ontbreekt een aparte rij cijfertoetsen en een blokje met HOME-END-PAGE UP enz. Die zijn echter wel aanwezig op het toetsenbord, je moet er alleen een extra toets (een blauwe of groene Fn toets) bij indrukken. Dat is nog even wennen, maar verder gaat hij als een trein! Sneltoetscombinaties voor bijvoorbeeld letters met trema of voor knippen en plakken werken ook goed, dus ik ben zeer tevreden. Ben benieuwd hoe mijn collega's zullen reageren als ik hem inzet bij de eerste vergadering.
Bookmark and Share
0 Responses to "Toetsenbord voor Pocket PC"

Een reactie posten