22.10.05

(0) Comments

Wifi kaartje voor mijn Qtek S100

Annet Smith

,


Ik heb zonet een Wifi-sd kaart gekocht bij PDA shop.nl. Ik zat al een tijdje aan een Wifi uitbreiding te denken voor mijn Pocket pC telefoon, dan kan ik thuis op de bank gebruik maken van ons draadloze netwerk en als ik een keertje in het buitenland zit kan ik ook eenvoudiger internetten. Ik las dat steeds meer hotels hun Wifi netwerken gratis gaan aanbieden dus dat ik goed nieuws. De GPRS-kosten van KPN abonnement zijn erg hoog, dus dit zou uiteindelijk een besparing moeten zijn.
Het kaartje dat ik heb besteld is de
C-Guys SDIO WiFi/WLAN 802.11b Card en hij kost 99 euro. Helaas steekt zo'n kaartje wel een klein stukje uit mijn toestel, maar er staat toch verder geen data op, dus je gebruikt hem alleen maar als je wilt internetten. Als alles goed gaat heb ik hem al over enkele dagen in huis. Ik heb goede ervaringen met PDA shop.nl dus dat moet wel lukken. Als ik er even mee heb kunnen stoeien zal ik mijn ervaringen hieronder toevoegen.
UPDATE 22 okt 2005: Sinds eergisteren heb ik nu het kaartje thuis en na enige opstartproblemen werkt het prima! Na installatie van de driver werkte het kaartje meteen goed en het herkende ook twee netwerken (eentje van de buurman en eentje van onszelf). Maar toen ik de lange Key ingetikt had (26 tekens maar liefst!) begon het programma met de foutmelding dat de key te lang was. Toch gaf hij ook aan dat er een verbinding met het netwerk was, maar internetten lukte niet. Het IP-adres dat hij had gekregen begon met 169 en dat was al een teken dat er iets niet in haak was. Dat zou met 192 moeten beginnen. Na wat speuren op Modaco.com (altijd al een goede bron van informatie en gebruikerservaringen geweest) waren we helaas nog niet verder dan dat we wisten dat het IP adres niet klopte. Tenslotte maakten we opnieuw een netwerk aan op de PDA en kozen we onder het invoervakje voor de key niet voor ASCI maar voor HEX en... je raad het al, het werkte gewoon! Zoiets simpels was het dus.
Intussen zit ik dus nu af en toe te internetten op de bank in de woonkamer en ik merk dat veel sites al meteen door de IE aangepast op het scherm worden getoond (bijvoorbeeld nu.nl is een lange pagina geworden en dat gebeurt ook bij de site van mijn werk). Ik ben erg blij dat het allemaal werkt, nou maar hopen dat ik er ook wat mee kan op andere plekken waar draadloze netwerken zijn.
Deze laatste zin blog ik trouwens vanaf mijn pda, dus dat werkt ook prima.

Bookmark and Share
0 Responses to "Wifi kaartje voor mijn Qtek S100"

Een reactie posten