24.12.05

(0) Comments

Archos AV500

Annet SmithIk heb in twee weken tijd maar liefst twee nieuwe gadgets erbij gekregen. De eerste is een PMP (Portable Media Player van Archos, de AV500. Dit apparaat kan muziek en video afspelen, heeft een 30 GB harde schijf die ik voor een heleboel data gebruik, kan foto's tonen, heeft een microfoon zodat je spraak kunt opnemen, maar ik heb hem voornamelijk gekozen omdat hij video kan opnemen van bijvoorbeeld, tv, het kastje voor digitale tv of een dvd- of video speler. Zo kan ik van en naar mijn werk in de bus en trein nog even een programma kijken dat ik heb opgenomen en kan ik dat ook weer op mijn pc zetten en bewerken. Het speelt de meest gangbare bestandsformaten wel af, maar ik heb nog niet alles erop draaiende gekregen, daarvoor zal ik wat dieper in de codecs moeten duiken en het bijgeleverde programmaatje MPG4 Translator.
Wat nog niet gelukt is is om het apparaat ook als usb-host te gebruiken, wat wil zeggen dat je er een digitale camera aan kunt koppelen om vervolgens de foto's rechtstreeks op de av500 te zetten, zodat je meer opslagruimte hebt en meer foto's kunt maken. Ik heb het geprobeerd met de drie digitale camera's die we hier thuis intussen hebben, maar geen van allen wordt herkend door de av500. Misschien moet ik de firmware upgrade eens proberen, die is er intussen ook al, maar ik vind dat soort upgrades vaak wat eng om te doen, voor hetzelfde geld doet het apparaat straks helemaal niks meer. Voorlopig ben ik heel tevreden met dit nieuwe hebbeding en ga ik er deze vakantie eens lekker mee spelen.
Bookmark and Share
0 Responses to "Archos AV500"

Een reactie posten