7.12.05

(0) Comments

BBC onderzoek naar gamers

Annet Smith

In mijn speurtocht langs allerlei interessante links die ik bij Educa ben tegengekomen kwam ik deze verwijzing tegen naar een project dat de BBC heeft uitgevoerd om de rol die spellen in het leven van mensen spelen te onderzoeken. De link vond ik via een community pagina rondom gaming waar ik nog eens meer zal rondkijken.
Uit het project (getiteld State of Play) blijkt o.a. dat 60% van de Britten tussen 6 en 65 spellen speelt. In de leeftijdgroep van 6-10 spelen ze zelfs allemaal. De gemiddelde leeftijd is 28, wat hoger is dan je zou verwachten en 48% is vrouw. De populairste spellen zijn puzzelspellen, iets waar ik ook het meest van hou. En teslotte hebben gamers ook vaker digitale tv en downloaden ze bijvoorbeeld films van internet, dus hun mediagebruik is anders dan bij niet-gamers.
Al met al een interessant onderzoek wat maar weer eens aantoont dat we spelvormen de school moeten zien in te krijgen, want als iemand zoveel tijd aan games wil besteden in zijn vrije tijd, moet dat ook op school kunnen door onderwijscontent in een spelvorm te gieten. En dan leren ze er ook nog eens van!
Bookmark and Share
0 Responses to "BBC onderzoek naar gamers"

Een reactie posten