24.12.05

(0) Comments

Pentax Optio S6

Annet Smith


Gisteren heb ik een nieuwe digitale camera gekocht. Mijn oude Fuji Finepix 2600Z van 2 megapixel was toch niet helemaal meer bij de tijd en bovendien vrij groot en alweer 4 jaar oud. Mijn nieuwe camera is de Pentax Optio S6 waar ik op verschillende sites (bijvoorbeeld hier en hier) goede dingen over gelezen had. Hij is erg klein, maar heeft wel 6 megapixels tot zijn beschikking. Verder kun je er VGA-kwaliteit filmpjes mee maken, heeft hij 3x optische zoom, kunnen er gewoon sd-kaartjes in en zijn er allerlei instellingen mogelijk om een zo mooi mogelijk plaatje te schieten. Er zit zelfs een zogenaamde huisdierfuncite op, zodat je je hond of kat een beetje knap kunt vastleggen! Onze poezen hebben het al meermalen moeten ontgelden. De resultaten tot nu toe zijn prima, een filmpje ziet er goed uit en zowel bij daglicht als 's avonds zijn de plaatjes scherp en mooi van kleur. Vooral het grote lcd-scherm van de camera is duidelijk en in het menu kon ik ook snel mijn weg vinden. Ik heb er ook meteen een handig leren etuitje bij gekocht dat er perfect omheen past en het geheel lekker klein houdt. Dit is een blijvertje!
Bookmark and Share
0 Responses to "Pentax Optio S6"

Een reactie posten