14.12.05

(2) Comments

Plazachallenge ondernemersspel

Annet Smith

, ,


Vandaag werd ik door een leerling attent gemaakt op een heel interessant spel waarbij de ondernemersgeest wordt aangeboord: plazachallenge. Dit online spel is gemaakt door Dialogues, en zij zeggen het volgende over zichzelf:
"Dialogues (een initiatief ABN AMRO) wil ondernemend gedrag stimuleren. Dialogues moedigt aan tot ondernemen in de ruimste zin van het woord. We willen inspireren, zelf, en met en door onze medestanders. We willen aanzetten tot ‘dialogeren’: letterlijke en figuurlijke ontmoetingen en gedachtewisselingen tussen iedereen die wil ondernemen; vandaar DIALOGUES."

Op de plazachallenge site is een filmpje te bekijken wat meteen laat zien wat er allemaal te doen is op de site. Ik heb me intussen aangemeld voor het spel waarbij het erom gaat dat je een succesvol ondernemer wordt door winkels te runnen en zoveel mogelijk winst te maken. Je sluit je aan bij een al bestaande "plaza" (verzameling winkels in een bepaalde plaats in Nederland) of je start zelf een nieuwe plaza, maar dan zul je eerst punten moeten verdienen door mensen aan te sporen om zich aan te melden bij de site. Dan kan de fun beginnen. Je begint een winkel, je koopt en verkoopt, je neemt personeel aan, je denkt na over marketing, huisvesting en uitbreiding, kortom, mijn leerlingen detailhandel zullen hier heel veel van kunnen leren! Ik wil kijken welke mogelijkheden er zijn om dit met een klas te doen, een aantal leerlingen is al een plaza gestart.
Interessante mogelijkheden in het spel zijn ook nog de communicatiemogelijkheden. Je kunt namelijk contact leggen met andere ondernemers via de website. Ook is er een forum om met elkaar van gedachte te wisselen. Verder zag ik er nog een scherm waarbij je je eigen profiel kunt invullen, maar waar meteen ook een test te maken valt die je sterke en zwakke punten naar boven haalt. Alles bij elkaar is het een erg interessant spel, waar ik met mijn klas eens mee ga stoeien.
Bookmark and Share
2 Responses to "Plazachallenge ondernemersspel"
Anoniem said :
woensdag, 12 maart, 2008
binnekort komt ook www.sobgame.nl online!!
is ook zoiets
Frank said :
donderdag, 09 april, 2009
IPON 2009 Award winner:
Plaza Challenge School editie.
zie www.PlazaSchool.nl

Een reactie posten