24.12.05

(0) Comments

The world is flat- Thomas Friedman

Annet Smith


Een boek waar door meerdere sprekers tijdens de Educa conferentie in Berlijn (zie vorige posts hier, hier, hier, hier, hier en hier) naar werd verwezen is het boek "The World is Flat: a Brief history of the twenty-first century" van Thomas L. Friedman. Via deze blog kwam ik erachter dat een column van hem uit de New York Times wekelijks vertaald te lezen is in de Volkskrant. Zijn columns zijn hier in de oorspronkelijke versie te lezen en hier staat nog meer over dit boek. Het boek gaat over globalisering. In bovengenoemde blog zegt de schrijver (Kirsten Verdel) verder over dit boek:

"Globalisering is volgens hem in een stadium aangeland waarin de wereld een 'level playing field' is geworden, of minstens aan het worden is. Als voorbeeld gaf hij aan dat als iemand twintig jaar geleden de keuze had gehad om een middelmatige student te zijn in Brooklyn, of een briljante student in Peking, dat die persoon dan voor het eerste zou opteren. Dat is inmiddels omgedraaid. Met name grensoverschrijdende ICT-ontwikkelingen hebben hier een grote rol in gehad. Als Amerika en andere westerse landen deze nieuwe 'race' vol willen blijven houden, dan moeten er nieuwe idealen komen. Een nieuwe space race, zoals Kennedy die ooit lanceerde. Als meest voor de hand liggende aansprekende ideaal noemt Friedman de zoektocht naar onafhankelijke energiebronnen. 'Whether it's a good day or a bad day in America should no longer depend on decisions made by people in Saudi-Arabia'. "

Mijn vriend heeft het boek gisteren aangeschaft en ik zal het na hem ook zeker lezen. Ik wil wel eens weten waarom verschillende mensen in Berlijn dit boek aanhaalden, daar moet wel iets in staan wat de moeite waard is.
Bookmark and Share
0 Responses to "The world is flat- Thomas Friedman"

Een reactie posten