15.1.06

(0) Comments

DVD's naar mijn Archos rippen

Annet Smith

,


We hebben de laatste dagen wat zitten stoeien met de vraag hoe ik een DVD uit onze collectie op mijn nieuwe Archos AV500 zou kunnen bekijken. Daarvoor zijn we gisteren uitgekomen bij een programma van Xilisoft, DVD ripper Platinum. Met de trial konden we meteen aan de slag. Het programma heeft als grootste voordeel dat de instellingen voor de AV500 er specifiek in genoemd staan en je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor de PSP of bijvoorbeeld een WMV bestand voor op een Pocket PC.
De eerste DVD werd eigenlijk zonder problemen omgezet en was prima te bekijken op de Archos. Helaas werkte het niet bij The Incredibles, en waar hem dat nou in zat is nog steeds niet duidelijk. Na 2% rippen hield het programma het al voor gezien en gaf aan dat het overzetten klaar was. Het bestand dat gemaakt was was veel te klein en haperde continue. We hebben dit grotendeelds opgelost door de DVD met een ander programma te rippen waardoor 1 groot VOB-bestand werd aangemaakt. Dit hebben we dan weer door de Xilisoft software heengehaald, wat een film opleverde die 10 minuten voor het einde ineens stopt. Vreemd...
Ondanks deze problemen is DVD Ripper Platinum toch een erg handig programma, waarbij je niet al teveel hoeft in te stellen. Je kiest de bron (DVD), kiest welke taal je wilt horen, welke ondertiteling erbij moet en op welk apparaat je het wil afspelen. Dan kun je rippen, wat trouwens wel een poosje geduld vraagt. Met een speelfilm van ongeveer 2 uur is hij anderhalf uur bezig. Als je verschillende gadgets hebt waarop je je DVD's wilt kunnen afspelen is dit programma een uitkomst.
Bookmark and Share
0 Responses to "DVD's naar mijn Archos rippen"

Een reactie posten