21.1.06

(0) Comments

RSS onderwijs

Annet Smith


In de laatste Vives kwam ik in het webboekje voor 2006 de link tegen naar RSSonderwijs.nl, een site die ik al eens eerder had bekeken. Daarop staan RSS-feeds voor het onderwijs gegroepeerd per doelgroep, bijvoorbeeld BO, VO, HO en speciaal onderwijs. Gelukkig kom ik er ook een link voor de BVE in tegen die je online kunt lezen. De berichten worden regelmatig ververst en hebben voor de verandering eens allemaal betrekking op de BVE. Ik heb in het verleden wel eens geprobeerd om de feed (http://www.rssonderwijs.nl/news/bve_totaal.php) toe te voegen aan Mobipocket (met behulp van Mobipocket Creator) op mijn Pocket PC, maar dat ging meestal niet goed bij het downloaden. Alleen de titels kwamen door en de tekst zelf niet. Ook nu heb ik er weer even mee zitten stoeien maar de pagina is helaas zodanig gemaakt dat je in Mobipocket Creator geen blokken kunt selecteren om te downloaden, dus dat wordt niks. Gelukkig kan je de feed ook online lezen, maar dat is natuurlijk veel minder handig. Misschien kan ik het met een andere nieuwslezer voor mijn Pocket PC oplossen, daar moet ik nog eens induiken. In ieder geval een handige site waar verschillende berichten gebundeld worden.
Bookmark and Share
0 Responses to "RSS onderwijs"

Een reactie posten