Sony PSP

Annet Smith


We hebben er nog een speeltje bij hier in huis, namelijk een Sony PSP (Play Station Portable). Het apparaatje is door verschillende gadgetbladen (zoals Stuff en T3) gekozen tot beste gadget van 2005, dus die mocht natuurlijk niet in onze verzameling ontbreken.
Voor wie hem nog niet kent: het apparaatje is een draagbare spelcomputer waarop je in eerste instantie spelletjes speelt die op speciale UMD-schijfjes staan. We hebben er 2 spellen (Mercury en Wipeout Pure) bij gekocht (veeeel te duur) zodat we meteen aan de slag konden. Ik ben niet zo'n racefanaat, dus Wipeout Pure is niet echt aan mij besteed, maar Mercury vond ik nog wel aardig. De bedoeling is dat je een bal kwik door een soort doolhof leidt zonder al teveel te morsen en binnen een bepaalde tijd de eindstreep probeert te halen. Eerst nog vrij eenvoudig, maar op den duur toch aardig pittig. Grafisch zijn beide spellen trouwens prachtig, het scherm is vrij groot en heel helder. Alleen jammer dat je hem steeds moet poetsen omdat je alle vette vingervlekken op dat glimmende zwart meteen ziet.
Naast spelletjes spelen kun je met de PSP ook foto's en video's kijken. Het is inmiddels gelukt om een dvd te rippen en die op de PSP af te spelen. Ook zit er nog een browser in, maar dat is niet zo heel handig zonder toetsenbord bij het intikken van url's. Toch is het een prima apparaat met veel mogelijkheden en als je hem eenmaal hebt gekraakt kan hij nog veel meer....
Bookmark and Share
0 Responses to "Sony PSP"

Een reactie posten