15.1.06

(0) Comments

Startlog begint een weblogkrant

Annet Smith


Ik heb me een tijdje terug aangemeld bij Startlog, een startpagina voor weblogs en je vindt de link rechts in het menu.
Nu kreeg ik vorige week een mailtje van ze over hun plan om een heuze weblogkrant uit te gaan geven. Uit het bericht kon ik verder niet zoveel opmaken over hoe het eruit zou moeten zien. Ze vroegen mijn mening over het idee en wilden ook mijn toestemming om artikelen uit mijn blog te publiceren. Daarin heb ik toegestemd. Ik heb ook aangegeven dat ik niet overtuigd ben van het aanslaan van zo'n krant, aangezien je toch als lezer vaak gericht naar blogs zoekt die zich met onderwerpen bezighouden die je aanspreken, maar het samenvoegen van allerlei verschillende soorten artikelen kan ook weer het effect hebben dat je een blog ontdekt die je nog niet kende. Zo zou ik bijvoorbeeld meer lezers kunnen trekken en dat is alleen maar mooi meegenomen denk ik.
Afgelopen donderdag stond er een artikel op nu.nl over dit plan en daarin werden wat meer details genoemd. Zo wil men aanvankelijk beginnen met een oplage van 30.000 stuks op lichtgroen papier. Waar en hoe het verspreid gaat worden is onduidelijk . Men heeft al een dummy gemaakt om te laten zien hoe het wordt en daar zijn ook meteen weer reacties op gekomen van weblogs die niet waren gevraagd om toestemming voor het plaatsen van hun materiaal. Niet zo'n slimme zet. De krant ziet er verder goed uit, kleurendruk met overzichtelijke artikelen over verschillende onderwerpen. Ben benieuwd of dit van de grond gaat komen. Het feit dat er op nu.nl al aandacht aan geschonken is zou wel moeten helpen.
Bookmark and Share
0 Responses to "Startlog begint een weblogkrant"

Een reactie posten