21.1.06

(0) Comments

Trendmatcher.nl

Annet Smith

Ik ontmoette vorige week een collega van het Drenthe College, Willem Karssenberg, bij een bijeenkomst voor Grassroots coaches. Hij had mijn weblog gelezen zei hij en dat is natuurlijk altijd leuk om te horen. Aangezien hij zelf ook een weblog bijhoudt vond ik het niet meer dan logisch om daar ook eens een kijkje te gaan nemen. De website heet trendmatcher.nl en Willem beschrijft zichzelf als volgt:
"Als trendwatch-volger probeer ik verbanden te leggen tussen de dingen die ik tegenkom en het gebruik dat we ervan zouden kunnen maken in onze dagelijkse (onderwijs)praktijk. Wat ik interessant vind krijgt hier een plekje."
Dat is natuurlijk vergelijkbaar met wat ik hier ook doe, alleen heb ik niet zo'n mooie term daarvoor gevonden, want trendmatcher is natuurlijk wel een soort eretitel te noemen. Ik was zijn naam al eerder tegengekomen op de weblog van Pierre Gorissen en toevallig werd er ook afgelopen week naar zijn site verwezen in de rss feed op ictnieuws.net waarbij men verwees naar zijn artikel "Je moet er geweest zijn.." over de zin en onzin van beurzen en conferenties. Een leuk verhaal waar ik me volledig bij aansluit. Ook ik krijg vaak de vraag wat zo'n conferentie mij nou oplevert. Voor mij is het altijd een wereld van inspiratie, praten met mensen die willen vernieuwen en de laatste trends volgen. Als ik terug kom van een beurs of conferentie ben ik nog weken bezig om alle spullen die ik heb meegenomen te verwerken (ik heb nog steeds cd-tjes liggen van Educa die ik nog moet zien) en praat ik met zoveel mogelijk collega's over wat ik gezien heb in de hoop dat zij ook weer op nieuwe ideeen worden gebracht.
Op Trendmatcher staan naast het bovengenoemde artikel veel interessante verhalen over allerlei ict en onderwijs zaken en gewoon aardige verhalen over apparaten en ervaringen. Helaas lukt het me niet om zijn feed aan Mobipocket toe te voegen, dus ik zal af en toe even terug moeten komen op de site om de laatste artikelen te lezen.
De volgende conferentie zit er alweer aan te komen, de conferentie over IT en onderwijsvernieuwing in Veldhoven (zie CVIWeb.nl) van 12 en 13 april en daar kom ik als het goed is Willem ook weer tegen, die er een presentatie over weblogs zal houden. Hij gaf aan dat er nog erg weinig mensen uit het MBO bloggen, dus misschien levert die presentatie meer collega bloggers op. Ik ga in ieder geval even bij hem kijken. En de Games goeroe, Marc Prensky (zie mijn vorige post over hem) doet er de keynote dus dat wil ik zeker niet missen!
Bookmark and Share
0 Responses to "Trendmatcher.nl"

Een reactie posten