22.2.06

(0) Comments

Link Checker in Blackboard

Annet Smith

Aangezien we op school net de uitgebreide ((Enterprise) versie van Blackboard hebben, ben ik enkele weken geleden even op cursus geweest, aangezien ik samen met enkele collega's de Systeembeheerrechten van Blackboard heb. Enkele interessante nieuwe mogelijkheden werden getoond, waaronder een gratis Building Block, de Link Checker.
Ik maak in mijn cursussen in Blackboard veel gebruik van externe links en op een bepaald moment weet je dan niet meer of ze allemaal nog wel werken. Daarom is die Link Checker wel erg handig. Hij staat onder de Course Tools in je Control Panel en laat meteen zien waar eventueel problemen zitten.
Voor de externe links op mijn website gebruik ik regelmatig het gratis programma Xenu's Link Sleuth, wat een hele poos staat te ratelen bij bijvoorbeeld mijn startpagina detailhandel of informatica, om vervolgens met een uitgebreide analyse in HTML-formaat te komen met precies die informatie die je hebben wil. Erg handig!
Bookmark and Share
0 Responses to "Link Checker in Blackboard"

Een reactie posten