22.2.06

(0) Comments

Webquestwizard van Danae

Annet Smith

,

Ik heb even wat zitten experimenteren met de Webquestwizard van Danae (met puntjes op de e), waarover ik enkele weken geleden iets las op rssonderwijs.nl. Ik heb me aangemeld en heb even een eenvoudige webquest gemaakt, gewoon om even te kunnen zien hoe dit er achter de schermen uitziet.
Al snel had ik een wachtwoord in mijn mail toegestuurd gekregen en nadat ik was ingelogd kon ik beginnen met het maken van mijn webquest. Eerst moest ik aangeven wat de titel is, daarna wat het internetadres moest worden (voorafgegaan door www.danae.nl/) en bij welk vak het hoort. Helaas is hier niets voor het MBO te vinden, alles is (zoals zo vaak) gericht op PO en VO. Na dit te hebben ingvuld krijg ik de beschikking over vele tabbladen die ik vervolgens kan gaan inrichten. Een webquest is altijd volgens een vast patroon opgebouwd en ook hier kom ik de onderdelen Inleiding, Opdracht, Bronnen, Uitwerking, Beoordeling, Afsluiting en Leerkracht tegen, zoals ik al wel vaker in mijn webquests heb gebruikt. Je kunt als maker nog een heleboel zaken aanpassen zoals lettertypes, menubalk, achtergrond, links en plaatjes.
Na een tijdje spelen met de eenvoudige interface ben ik tot een aardig eindresultaat gekomen. De webquest had ik al eens eerder gemaakt, dus het was gewoon een kwestie van knippen en plakken. Leuk tooltje!
Bookmark and Share
0 Responses to "Webquestwizard van Danae"

Een reactie posten