Dark-future.org

Annet Smith

,


Een spel waar ik net een cursist even mee bezig zag gaat over het kopen en verkopen van aandelen via Dark-future.org. Ik heb hem meteen even wat laten uitleggen, want ik ben tenslotte een digital immigrant. (volgens Marc Prensky)
Je registreert je, en kunt met $50.000,- virtuele dollars meteen aan de slag. Je belegt in bepaalde aandelen die je zelf kiest op basis van de koerswisselingen en moet vervolgens in de gaten houden hoe ze ervoor staan, wat best verslavend kan worden als het een beetje goed gaat. Mijn niveau 1 leerling had al vrij snel in de gaten hoe het principe van kopen en verkopen werkt en had intussen al zoveel geld bij elkaar verzameld dat hij een klasgenoot ook een opstartkapitaal van enkele miljoenen kon geven. Ik verbaasde me erover dat dit iets is dat ze aanspreekt, maar zo zie je maar weer dat het spelelement ze toch boeit en ze zich daardoor ook willen verdiepen in de materie.
Bookmark and Share
3 Responses to "Dark-future.org"
Gamer said :
dinsdag, 27 november, 2007
Het kan natuurlijk ook aan het verkopen van drugs, stelen van spullen, organiseren van misdaad of vermoorden van mensen komen dat het spel Dark Future bij deze leerlingen aan is geslagen.

Gamer
Anoniem said :
woensdag, 06 januari, 2010
Helaas is dark-future wel iets meer dan aandelen verkopen. Dat is slechts een rand-feature van het spel. Lees je wat beter in zou ik zeggen.
Annet said :
donderdag, 07 januari, 2010
@anoniem. Misschien had ik dat inderdaad moeten doen. Vind het overigens wel gek dat je reageert op een artikel uit maart 2006. Intussen zal er vast heel veel in het spel veranderd zijn...

Een reactie posten