De Origami is onthuld

Annet Smith

,


Wat een grootse aankondiging had moeten worden, lijkt, als je het commentaar van Gizmodo moet geloven, toch wat tegen te vallen: het Origami platform van Microsoft is eindelijk aan de wereld getoond en blijkt hun codenaam te zijn voor de UMPC, oftewel Ultra Mobile PC waarover Intel het ook al een tijdje had. Iets eerder dan verwacht werden de eerste plaatjes en de specificaties van deze nieuwe Tablet achtige PC's gepresenteerd en Gizmodo was er snel bij met het volgende commentaar:

"we are thoroughly surprised at how accurately Microsoft and Intel have targeted a segment of the computing market completely barren of potential customers."

Lijkt me toch lastig wanneer je een product wilt verkopen waar helemaal geen markt voor lijkt te zijn. Toch denk ik dat er wel iets voor te zeggen is dat je een klein, handzaam apparaat mee kunt nemen waarop een (bijna) volwaardig besturingssysteem staat. Microsoft wil de UMPC positioneren tussen de smartphones/ PDA's en de laptops in. Het filmpje van een jaar oud waar ik al eerder naar linkte laat goed zien wat je allemaal zou kunnen doen met de UMPC. Vooral de snelle communicatie wordt daarin benadrukt, je ziet of hoort iets en kunt het meteen doorsturen naar je vrienden. Het altijd verbonden willen zijn is toch waar het tegenwoordig om lijkt te gaan, hoewel ik het af en toe toch wel heel lekker vind als ik geen mail hoef te lezen of gebeld wordt.
Op de Microsoft site is intussen al een stuk geweid aan de UMPC's waar je in Flash animaties de apparaten van Asus (zie het plaatje) en Samsung van alle kanten kunt bewonderen. Ook is er een Origami project site en op de site van Intel staan aardige nieuwe fimpjes waarin getoond wordt hoe je de UMPC zou kunnen gebruiken. Interessant om te vermelden bij de verschillende UMPC's is de mogelijkheid om een soort thumboard op het scherm te gebruiken om tekst in te voeren. In beide benedenhoeken staat een halve cirkel met toetsen, iets wat nog niet eerder in een dergelijke vorm is gedaan. Alles bij elkaar best een aardig apparaat, zo'n UMPC, maar een prijs van "onder de $1000", wat waarschijnlijk betekent dat het ding ergens tussen de 900 en 1000 dollar zal kosten vind ik nog wat te hoog. Als hij zakt naar rond de 500 wordt het pas interessant...
Bookmark and Share
0 Responses to "De Origami is onthuld"

Een reactie posten