23.3.06

(0) Comments

Onderzoek naar gaming op Brunel University

Annet Smith

,


Onder de titel "How gaming is all work and no play" stond er een interessant stukje in de laatste nieuwsbrief van e-learning plaza. Op de Brunel University is een 3 jarig onderzoek afgesloten naar de impact van computergames op de ontwikkeling van jongeren. Daaruit blijkt dat jongeren net zoveel tijd besteden aan het spelen van games als aan hun huiswerk. Volgens de onderzoekers is dit echter niet zorgwekkend, maar steken de jongeren er van alles van op.
In het bericht hierover op de BBC site is te lezen dat de spelers het spel deels zien als werk, waarbij er zaken moeten worden gedaan om geld te verdienen, waarmee vervolgens weer leuke dingen gedaan kunnen worden. Aan de andere kant is er dan de ontspanning, waarbij genoten kan worden van de verdiende spullen. Ook is de keuze van een eigen Avatar soms heel verrassend. Meisjes kiezen voor een man als avatar of andersom en verschillen tussen geslacht of huidskleur zijn minder belangrijk dan in de echte wereld.
Het artikel op de BBC site is erg de moeite waard om eens te bestuderen, het toont maar weer eens aan dat de zwart-wit gedachte dat alle games slecht zijn of gewelddadig, dat het tijdsverspiling is en dat je er niets van leert tegenwoordig helemaal niet meer op gaat.
Bookmark and Share
0 Responses to "Onderzoek naar gaming op Brunel University"

Een reactie posten