23.4.06

(0) Comments

10 miljoen voor gameonderzoek

Annet Smith

, ,

De overheid heeft 10 miljoen uitgetrokken om onderzoek te doen naar games. Dit geld gaat naar het Center for Advanced Learning and Simulation in Utrecht.
Op SURFnet staat verder te lezen:
"In het onderzoeksprogramma Game Research for Training and Entertainment (GATE), waarvoor het geld bedoeld is, werken de faculteiten Informatica en Letteren van de Universiteit Utrecht samen met de Hogeschool van de Kunsten, onderzoeksorganisatie TNO en de universiteiten van Delft en Twente.
Verder verleent de overheidsorganisatie ICTRegie actieve ondersteuning. ICTRegie wil de innovatiekracht van de Nederlandse economie vergroten door de ICT-infrastructuur te verbeteren en bedrijven meer met kennisinstellingen te laten samenwerken. "

Een ander nieuwsbericht hierover vermeldt nog dat gaming een sterke groeier is in de creatieve sector, die wordt gezien als een van de sleutelgebieden van de Nederlandse economie. Onder gaming verstaat men dan ook bijvoorbeeld simulaties voor het onderwijs.

Goed om te weten dat de overheid ook bereid is geld in (het onderzoek naar) games te steken. Hopelijk levert het voor de toekomst nieuwe inzichten en producten op.
Bookmark and Share
0 Responses to "10 miljoen voor gameonderzoek"

Een reactie posten