25.4.06

(1) Comments

Contentcorner.nl

Annet Smith

,


In Veldhoven woonde ik een workshop bij van het KWIC met de titel "Het nut van gestandaardiseerde leereenheden bij arrangeren". Hierin werd ingegaan op het vraagstuk wat de voordelen zouden zijn wanneer je content op een gestandaardiseerde manier aan zou bieden en hoe je dat dan zou kunnen doen. Men noemde hiervoor meerdere oplossingen om content te arrangeren volgens de J4-strategie.
Een van de oplossingen die werd aangestipt was de site Contentcorner.nl, een gratis middel om materiaal dat op internet staat bij elkaar te zetten en daarbij bijvoorbeeld opdrachten of uitleg te schrijven. Ik heb me er even aangemeld en even zitten stoeien.
Wanneer je je hebt aangemeld en bent ingelogd krijg je boven in je scherm 4 tabbladen: Zoeken, Favorieten, Arrangeren en Afmelden. Je zoekt vervolgens naar geschikte links op internet (het zoeken loopt trouwens via Davindi, maar je kunt ook links toevoegen die daarin niet voorkomen) en plaatst deze in je lijstje met favorieten op de site. Je kunt bij iedere favoriet de url en een korte omschrijving invoeren. Automatisch wordt er dan metadata gegenereerd.
Wanneer je een lijstje met favorieten hebt verzameld ga je via het tabblad Arrangeren een arrangement aanmaken, waarvoor je een titel en een omschrijving kunt ingeven. In de omschrijving is ruimte voor plaatjes, hyperlinks en nog veel meer. Vervolgens geef je bij het arrangement aan welke favorieten erbij horen. Het eindresultaat van mijn experimentje staat hier en daar kun je meteen de vormgevingsmogelijkheden zien.
Wanneer je arrangement af is kun je het als zip-bestand exporteren om het vervolgens in een elektronische leeromgeving te hangen. Je kunt daarin natuurlijk nog allerlei dingen aanpassen als je een beetje handig bent met HTML bijvoorbeeld. Maar ook voor wie niet zo handig is, heb je toch een leuk eindresultaat. Ik ga er in ieder geval nog een keertje mee aan de slag!
Bookmark and Share
1 Response to "Contentcorner.nl"
CONTENTcorner team said :
woensdag, 18 april, 2007
Inmiddels is CONTENTcorner verbeterd en uitgebreid. Zo kun je nu kiezen uit meerdere menu-pagina's (ipv enkel een doorlopende pagina), wordt er gezocht in EduRep (waarvan Davindi slechts een onderdeel is) en is het bewerken van een arrangement eenvoudiger. Op verzoek van de grootgebruikers hebben we ook een mappenstructuur geimplementeerd, zodat je favorieten en arrangementen overzichtelijk kunt verdelen over verschillende mappen.

Succes!

CONTENTcorner team

Een reactie posten