23.4.06

(0) Comments

Cyber-school spel van ICT op school

Annet Smith

,


In Podcast 20 van ICT op School.net werd verslag gedaan van een bijeenkomst waarbij deelnemers het spel Cyber-school speelden. Het is een gratis kaartspel wat bijvoorbeeld in teamverband kan worden gespeeld om mensen te laten nadenken over de inzet van ICT op hun school.
Hoewel ICT op School zich meer richt op BO en VO lijkt me dit ook zeker een nuttig hulpmiddel voor andere schooltypes. Op de website van het spel is het volgende te lezen:

"Speel het spel met je collega’s en ontdek op een ontspannen manier hoe jullie denken over ict. Ontdek samen de vele mogelijkheden van ict in de klas. In het spel gaat het om samenwerking, initiatief nemen, innovatief denken, strategisch inzetten van ict en nog veel meer. Welke leuke idee├źn zouden er bij jou op school naar boven komen bij het spelen van dit spel? Probeer het uit en kijk eens wat (het gebruik van) ict jou en de school zou kunnen opleveren. Misschien kom je erachter dat ict al heel wat heeft opgeleverd en dat je nog meer ict-stappen kunt maken."

Je kunt de handleiding (PDF) en de ict-kaarten die je voor het spel nodig hebt op de website in pdf-formaat downloaden en meteen uitprinten. Het hele spel kun je ook kosteloos bestellen via een mailtje (zie hier). Ik heb hem meteen maar even aangevraagd.
Bookmark and Share
0 Responses to "Cyber-school spel van ICT op school"

Een reactie posten