20.4.06

(0) Comments

ETV.nl

Annet Smith


Vorige week in Veldhoven kreeg ik door een enthousiaste standhouder een catalogus van ETV.nl in mijn handen gedrukt en ik heb er intussen eens rondgekeken. De catalogus belooft een schat aan videomateriaal, met daarbij ook nog eens lesmateriaal dat je allemaal via de site kunt gebruiken. Het bleek inderdaad een koud kunstje om een streaming video te bekijken en (na gratis aanmelding) kon ik ook het lesmateriaal bekijken en downloaden. Het materiaal is gerangschikt rond thema's als Onderwijs, Werk, Samenleving en Gezondheid. Ik ga er zeker gebruik van maken in mijn lessen, met name op het gebied van Burgerschapscompetenties zag ik interessant materiaal staan zoals de serie "Gewoon, Hoezo Gewoon?" over de zaken die Nederlanders gewoon vinden, maar waar een allochtoon vaak heel anders over denkt.
Helaas is niet al het materiaal online beschikbaar, maar moet je het geluk hebben dat je in een regio woont waar etv uitzendt. Ik heb dat geluk (nog?) niet, maar ik kan zeker aan de slag met wat er al wel beschikbaar is. De catalogus kun je trouwens ook gratis in pdf formaat toegemaild krijgen via deze link.
Bookmark and Share
0 Responses to "ETV.nl"

Een reactie posten