22.4.06

(0) Comments

Memorecorder van Olympus

Annet Smith


Ik heb vanmiddag een eenvoudige memorecorder gekocht van Olympus, de Vn-120. Ik ben van plan wat te gaan experimenteren met podcasts op school en wil er dan eerst zelf alles van weten voordat ik mijn cursisten ermee aan het werk zet. Je moet ze toch een stapje voor blijven vind ik. Ik wil ze de stad in sturen met een opdracht waarbij ze zowel foto's moeten maken als ook geluid moeten opnemen en dat later tot een filmpje aan elkaar moeten knippen en plakken. Ik ben nog zoekende naar eenvoudige software (misschien Photostory of Movie Maker) om snel iets in elkaar te kunnen zetten, zonder dat er veel tijd nodig is om de software uit te leggen.
De Olympus kostte 59 euro bij de Media Markt en daarvoor heb je een lichtgewicht apparaatje dat op 3 niveaus (HQ, LP en SP) geluid op kan nemen. Op de hoogste kwaliteit kun je dan ruim 43 minuten kwijt, op de laagste 2 uur). Er zit software, een koptelefoontje, 2 AAA batterijtjes, handleidingen en een USB kabel bij zodat je alles wat je hebt opgenomen eenvoudig naar je pc over kan zetten door simpelweg mappen te synchroniseren. Als het ding aan de pc hangt kun je hem ook als microfoon inzetten. Je kunt zowel dictaten als ook omgevingsgeluid opnemen, maar ik denk dat de eerste instelling het beste werkt voor waar ik hem voor wil gebruiken. Ik heb net even zitten testen en mijn stem klinkt toch veel beter wanneer je zo weinig mogelijk geluid eromheen hoort. Het spinnen van onze katten kwam trouwens ook heel goed over! Door de beperkte hoeveelheid knoppen is het helemaal niet moeilijk om het ding te bedienen. Net als een "digital native" had ik het ding al aan de praat zonder dat ik in de handleiding had gekeken.
Ik had ook nog wat rondgekeken naar een mp3 speler, die hebben tegenwoordig ook allemaal een voice recorder, maar ik was toch bang dat de kwaliteit dan beduidend minder zou zijn dan bij een apparaat dat speciaal voor stemopnames gemaakt is. Ik hoop dat ik de goeie beslissing heb genomen, ik heb niet vantevoren eerst zitten rondkijken op internet zoals ik meestal doe als ik een gadget aanschaf. Ik wilde niet al teveel geld uitgeven en vond dit bedrag niet zodanig hoog dat ik vooraf veel onderzoek wilde doen. Ik ga er nu eerst eens mee aan de slag en kijk of ik tot een aardig resultaat kan komen.
Bookmark and Share
0 Responses to "Memorecorder van Olympus"

Een reactie posten