12.4.06

(0) Comments

Weblogs sessie met Pierre en Willem

Annet Smith

,


Ik zit nu nog in de weblogs hands-on workshop van Willem Karssenberg en Pierre Gorissen en heb wat hand en span diensten verricht. Een leuke sessie, met over het algemeen enthousiaste reacties. De meeste mensen zien toch wel dat ze er iets in hun onderwijs mee zouden kunnen.
Willem deelde een foldertje uit van het Drenthe College over wat nou eigenlijk RSS is en hoe je allerlei weblogs kan bijhouden zonder dat je ze allemaal moet bezoeken. Met een webaggregator kun je al je favoriete weblogs eenvoudig volgen. Hij noemt het voorbeeld van www.bloglines.com en www.sharpreader.net.
Nog een aardig voorbeeld uit ROC-land: Het Landstede biedt hun leerlingen de kans om een eigen weblog te beginnen over hun opleiding, meteen een aardige PR-tool
www.elgg.net geeft de mogelijkheid om een weblog te starten dat niet zomaar door iedereen te lezen is, wat door sommige deelnemers hier werd gevraagd. Ander idee is het weblog in te zetten als showcase voor een portfolio. Willem denkt in ieder geval dat er over twee jaar onnoembaar vele weblogs zullen zijn. Het kwartje lijkt gevallen te zijn!
AANVULLING: Op de weblog van de conferentie staat de video opname van de sessie en de powerpoint presentatie.
Bookmark and Share
0 Responses to "Weblogs sessie met Pierre en Willem"

Een reactie posten