15.4.06

(0) Comments

Yurls.net en Bloglines.com

Annet Smith


Ik heb gisteren en vandaag even zitten experimenteren met Bloglines.com en Yurls.net, beide een mogelijkheid om voor jezelf een soort startpagina te maken.
Bij Bloglines gaat het uitsluitend om RSS-feeds, maar daar is dan wel een vernuftig systeem voor gebouwd dat precies bijhoudt wanneer je voor het laatst hebt gekeken en welke artikelen er dan nieuw zijn. Je kunt in een frame aan de linkerkant een lijst RSS-feeds toevoegen. Heb je ze gelezen, dan verdwijnen de artikelen weer uit je scherm. Erg handig omdat je al het nieuws dat je wilt volgen op 1 plek bij elkaar kunt zetten en het vervolgens overal kunt raadplegen.
Bij het nieuwe Yurls.net gaat het om een eenvoudigere startpagina. Je kunt zowel URL's als RSS-feeds toevoegen op twee aparte tabbladen en je eigen rubrieken aanmaken. URL's vastleggen is ook handig, omdat niet iedere site een RSS-feed heeft en je dan toch overal je favorieten bij de hand hebt, gecombineerd met het laatste nieuws op de RSS-feeds. Het doet me denken aan de al veel oudere mijneigenfavorieten.nl waar ik nog steeds een startpagina Engels onderhou, maar waarvoor je helaas ook moet betalen zodra je de 150 links voorbij gaat. Ik ga de komende tijd eens kijken welke ik van deze nieuwere 2 sites handiger vind.
Bookmark and Share
0 Responses to "Yurls.net en Bloglines.com"

Een reactie posten