13.5.06

(0) Comments

de WunderWall

Annet Smith

, ,


Een attente lezer (Maarten bedankt!) mailde me over de WunderWall en ik ben meteen eens in de site gedoken om te zien wat deze "gadget" voor het onderwijs allemaal zou kunnen.

De WunderWall is een product van WunderWorks en is "een groot projectie- en sensorscherm waar vele mensen tegelijk en samen actief kunnen zijn." Het scherm is gepresenteerd op het ICT Kenniscongres in april van dit jaar en daar was Minister van der Hoeven er volgens de site ook wel van onder de indruk (maar da's natuurlijk ook meteen een leuk reclamepraatje). Men noemt in dit verband o.a. het gebruik van het scherm voor "serious gaming", oftewel een spel spelen waar je meteen ook nog wat van kan leren. Volgens de site is het trouwens een product dat ook te gebruiken is in entertainment centra, experience musea, vrije tijd parken, etc.

Maar wat kan het nou precies? Je kunt met maximaal 50 spelers tegelijk naar het scherm wijzen met een hand-held pointer. "Zodra de gebruiker met zijn pointer naar het scherm wijst wordt de positie hiervan door het scherm bepaalt en reageert de applicatie hierop. Er zijn nog extra mogelijkheden met de knoppen op de pointer. De plaats van de gebruiker op het scherm wordt weergegeven door een cursor, een spel karakter of een avatar. Zo ziet de gebruiker zijn eigen positie en die van de andere gebruikers." Je kunt ermee gamen, maar ook bijvoorbeeld je toeschouwers (of studenten) interactief bij een presentatie betrekken. Op deze pagina staan de wat serieuzere toepassingen van het systeem. Verder is het scherm modulair op te bouwen, van minimaal 1 x 1,5 m tot maximaal 3 x 4,5 m. Je kunt het systeem huren of kopen, maar de prijzen worden niet op de site vermeld.

Een interessante uitbreiding op het smartboard, deze WunderWall, en zeker de moeite waard om eens in het echt te gaan bekijken ergens. Ik wil er wel eentje voor in mijn lokaal!
Bookmark and Share
0 Responses to "de WunderWall"

Een reactie posten