20.6.06

(0) Comments

Articulate Presenter 5

Annet Smith


Ik heb vandaag eens zitten stoeien met het programma Articulate Presenter 5, waarvan ik een probeerversie had gedownload. Ik mag er nu nog 15 dagen mee spelen. Al snel werd me duidelijk dat dit een erg gebruikersvriendelijk programma is waarmee je in korte tijd iets heel leuks kan maken, dus al binnen enkele uren had ik mijn presentatie omgetoverd in iets veel beters. De korte introductiefilm van Articulate (ook gemaakt met het programma) was al voldoende om me op weg te helpen.
Het programma werkt samen met Microsoft Powerpoint en je kunt je bestaande presentaties ermee naar interactieve Flash presentaties omzetten. Zo kun je geluid toevoegen, een menusysteem en nog meer aardige zaken. Ik ben aan de slag geweest met een presentatie die ik af en toe binnen de school houd over Hot Potatoes. Daarbij heb ik de zaken die ik normaal bij de presentatie vertel opgenomen en aan de presentatie toegevoegd. Eerst wel even uitgetypt trouwens, dat voorkomt veel eh's tussendoor. De menuopties voor Articulate Presenter zijn in de menubalk van Powerpoint geintegreerd (zie het plaatje) en zo kun je eenvoudig tekst inspreken en toevoegen of audio importeren.
Wil je een gemaakte presentatie publiceren dan kun je kiezen voor heel veel extra opties. Allereerst kun je de layout aanpassen en bijvoorbeeld een logo of presentatorgegevens toevoegen. Ook de kleurstelling is aan te passen, zodat het beter bij je Powerpoint dia's past. Verder kun je exporteren naar het web, als zip bestand, als leereenheid voor in bijvoorbeeld Blackboard (als Scorm-pakket) en nog veel meer. Ik heb de presentatie eerst als webapplicatie opgeslagen en deze staat hier. Je ziet daarin wel een stuk tekst op iedere dia dat verschijnt omdat ik nog niet voor het pakket betaald heb. Daarna heb ik het nog als Scorm pakket opgeslagen om het in Blackboard te testen en dat ging ook prima.
Helaas is het programma erg prijzig, namelijk $499,- voor de standaard en $699,- voor de pro versie en eigenlijk wil je dan nog liever het Articulate Rapid E-Learning Studio pakket hebben van $999,- omdat daarin ook nog het programma Quizmaker zit zodat je meteen allerlei oefeningen aan je presentatie kan toevoegen. Ik ben wel bang dat mijn baas deze prijzen wat aan de hoge kant zal vinden, dus ik ga nog maar even snel wat andere Powerpoints die ik nog heb bewerken voordat mijn 15 dagen om zijn.
Bookmark and Share
0 Responses to "Articulate Presenter 5"

Een reactie posten