29.6.06

(0) Comments

Digiholic, digibeet of digidon't?

Annet SmithAlweer enkele weken geleden las ik een stukje op Gadgetzone.nl over een onderzoek door Trendbox (in opdracht van Microsoft). Onderzocht werd in hoeverre mensen de technologische ontwikkelingen volgen en hoe betrokken men is bij de digitale wereld. 17% van de bijna 1300 ondervraagden kreeg de kwalificatie "digiholic" oftewel "mensen bij wie de ontwikkeling van digitale technologie niet ver genoeg kan gaan. Digitale camera's, mobiele telefoons, laptops, dvd's, flatscreens, digitale tv en mp3-spelers zijn uit hun leven niet meer weg te denken."

Andere groepen die werden onderscheiden zijn:
de techfan (30%)
de bijbener (21%)
de digibeet (23%)
de digidon't (9%)

De digitale nerd (zie het plaatje) die op een muffe zolder met zijn apparatuur zit te pielen is een verschijnsel uit het verleden. "Bij de techfan staat de digitale technologie in het teken van plezier, de bijbener oordeelt vooral vanuit functionele overwegingen en wil graag bijblijven op het gebied van ontwikkelingen om niet de kans te lopen achterop te raken in de maatschappij. De digibeet staat enigszins terughoudend tegenover digitale technologie en vindt dat het als gemak moet dienen en niet teveel moeite moet kosten.De digidon'ts ten slotte zijn überhaupt niet geïnteresseerd in nieuwe snufjes en digitale technologie. Ze hebben moeite om bij te blijven en zien het nut van technologie niet in. Ondertussen is deze laatste groep ook nog best digitaal met een mobiele telefoon en digitale camera. Eén ding staat vast: techniek wordt steeds menselijker en is niet meer weg te denken uit ons leven. "

Verder bleek uit het onderzoek ook nog dat de gemiddelde Nederlander maar liefst 11,9 digitale apparaten thuis heeft. Als ik hier kijk zitten we daar nog wel ruim boven, maar ik reken me dan ook tot de groep digiholics. En dat is helemaal geen scheldwoord want volgens Trendbox zijn die "nuchter, ze geloven minder in 'leven na de dood' dan de gemiddelde Nederlander, maar niet oppervlakkig. Mode interesseert hen minder dan de meeste mensen. De Digiholic is trendy, en overal bereikbaar, heeft de nieuwste hightech stuff en maakt van elke dag weer een nieuw avontuur." Wil je meer lezen, klik dan hier. Ik ga weer een nieuw avontuur beginnen!
Bookmark and Share
0 Responses to "Digiholic, digibeet of digidon't?"

Een reactie posten