14.7.06

(0) Comments

iPod killer van Microsoft, de Zune

Annet SmithAl enkele weken zijn er geruchten rondom een mogelijke mediaspeler van Microsoft. De computergigant zou een iPod killer in de markt willen zetten. Engadget had een primeur met de naam van de speler, Zune. (Rijmt op Tune, mogelijk om de concurrentie van iTunes aan te pakken).
In eerste instantie was er verder weinig bekend, maar gisteren werd er iets meer door Gizmodo aangedragen. Er zou welliswaar een speler met de naam Zune komen, maar dat is slechts 1 van een hele rij van nieuwe mediaspelers. Microsoft zou zich vooral richten op zaken die de huidige iPod modellen niet hebben, zoals video op een Nano concurrent.
Ik moet zeggen dat ik nog niet weg ben van de vormgeving (en de kleur, wit) van het nieuwe apparaat en alles is nog erg vaag. Goed is het wel dat er echte concurrentie komt voor de iPod, maar als dat betekent dat je opnieuw versleutelde muziek (met DRM) moet aanschaffen via een online service, dan kun je net zo goed bij Apple blijven. Een speler is pas interessant als je de muziek die je ervoor aanschaft ook nog op een ander apparaat kan blijven gebruiken. Je hebt er tenslotte voor betaald. Bij de iPod samen met iTunes kan dat niet en het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat Microsoft zijn muziek wel zonder DRM gaat aanbieden. Voorlopig hou ik het bij mijn eigen geripte cd's op mijn Archos AV500 en het kopen van nieuwe muziek via AllOfMp3.
Bookmark and Share
0 Responses to "iPod killer van Microsoft, de Zune"

Een reactie posten