14.7.06

(0) Comments

WM Recorder

Annet Smith


Een collega vroeg me vorige week of het mogelijk is om streaming media van het internet op te nemen. Nou was ik daar al eens eerder ingedoken, maar toevallig stond in de laatste Computer Totaal een interessant artikel over het programma WM Recorder van Applian. Ik had nog een aflevering van Zembla (slachtoffer van school) op het oog, die ik ook mijn collega's niet wilde onthouden, dus ik heb het programma meteen maar even geinstalleerd.
Het werkt heel simpel: na installatie en opstarten merkt het programma wanneer je een video stream in de Windows Media Player opent en begint meteen met opnemen. Helaas kun je dat in de trialversie niet meer dan 2 minuten doen, maar het programma kost slechts $29,95 los. Beter is nog om het samen te kopen in de zogenaamde Replay Video Suite. Dat pakket kost $49,95 en daarin zit dan de WM Recorder, RM Recorder (audio opname) en WM VCR (een virtuele videorecorder waarmee je je opnames kunt voorprogrammeren. Erg handig bij bijvoorbeeld live uitzendingen.)
De opname wordt opgeslagen als asf-bestand en dat is gewoon in de Windows Media Player af te spelen. Omzetten naar iets anders kan niet met het programma zelf, maar daar kun je bijvoorbeeld de Amor Video Converter voor gebruiken. Ik ga het in ieder geval aanschaffen en ga proberen om nog wat programma's op mijn mediaspeler te zetten voor op vakantie.
Bookmark and Share
0 Responses to "WM Recorder"

Een reactie posten