17.9.06

(0) Comments

Apple en Microsoft nieuws

Annet Smith


Zowel Apple als Microsoft kwamen deze week met aardig gadget-nieuws. Bij Apple was het een aantal vernieuwingen aan de iPods, bij Microsoft werd de vermeende iPod killer, de Zune gelanceerd.
Leuk van Apple vind ik de nieuwe look van de Shuffle, hoewel er nog steeds geen display opzit (zie het plaatje). Het al behoorlijk kleine mp3 spelertje is nog eens voor de helft kleiner gemaakt en is volgens Apple nu de kleinste mp3 speler ter wereld. Je kunt hem nu ergens aan vast maken met een clip en de usb-aansluiting is verdwenen en ingeruild voor een apart dock.
Verder had Apple nog een nieuwe 2GB Nano met een nieuwe look en er waren wat prijswijzigingen. Zo kost de nieuwe 2GB Nano hetzelfde als de oude van 1GB, dus dat is wel een aardige aanpassing. Tenslotte was er ook nog een vooraankondiging van de iTV, een prototype van een nieuw apparaat waarmee je overal streaming TV kan kijken. Tot slot kun je met de laatste versie van iTunes nu ook video downloaden. Genoeg aardige dingen om eens mee te gaan stoeien dus.

Microsoft kwam met de Zune, waarover ik al eerder berichtte. Hij komt er in drie kleuren: zwart, bruin en wit. Het aardige bij de Zune zijn de wifi-mogelijkheden. Je kunt zo een andere Zune opsporen en draadloos muziek naar elkaars apparaat sturen. Er zijn nog geen prijzen voor de Zune bekendgemaakt. Het gerucht is dat Microsoft even van zijn stuk werd gebracht door de aangekondigde prijsverlagingen van Apple en vervolgens hun zaakjes opnieuw moesten bekijken. Wel is gezegd dat de Zune ergens in het "holiday season", oftewel december in de winkels zal liggen.

Bookmark and Share
0 Responses to "Apple en Microsoft nieuws"

Een reactie posten