17.9.06

(0) Comments

Portable apps

Annet Smith


In de laatste Chip las ik een korte verwijzing naar de site portableapps.com. Op deze site staan intussen al aardig wat portable (= draagbare) apps (= software applicaties) die je vanaf een usb stick of een draagbare harde schijf kunt draaien, zonder dat je op de pc waarop je ze opstart sporen achterlaat.
Ik had al eens eerder wat kleine dingen gedownload, maar was er nog niet echt ingedoken. Nu heb ik intussen Firefox portable (webbrowser), Open Office (compleet Office pakket), Audacity (audio bewerker), The Gimp (grafisch programma), Filezilla (Ftp-programma) en 7Zip (bestanden in- en uitpakken) op mijn usb-stick van 2GB geinstalleerd. Het duurde wel een tijdje voordat alles uitgepakt was (Open Office had zo'n half uur nodig!), maar vervolgens kun je alle programma's eenvoudig opstarten vanaf de stick en gebruiken. Erg handig op mijn werk, waar de meeste pc's zodanig zijn beveiligd dat je er niets op kan installeren, maar je kan er wel een usb-stick gebruiken. Zo heb ik toch overal extra software bij me. Lijkt me zowiezo erg handig voor op scholen trouwens, zo geef je iedere cursist een stick met de voor hem/haar noodzakelijke software.
Bookmark and Share
0 Responses to "Portable apps"

Een reactie posten