Wakker worden naast Chumby

Annet Smith


Vorige week doken op verschillende weblogs (o.a. Engadget, Gizmodo) berichten op over de Chumby, mogelijk een nieuwe rage die begin volgend jaar de markt gaat veroveren. Gizmodo noemt het de nieuwe "huggable, hackable information device".
De Chumby is een apparaatje dat helemaal gericht is op de consument van tegenwoordig die zelf wil bepalen waar en waarvoor hij zijn elektronica gebruikt. Het is een wekker radio, een nieuwslezer, een mp3 speler, een digitaal fotolijstje, kortom een gadget waar iedereen wel een functie van kan gebruiken. De basis is een eenvoudige computer met de mogelijkheid om zogenaamde flash widgets te tonen. En daar zit het leuke in, want die zijn ook zelf te maken! Een beetje geek kan de chumby helemaal naar eigen smaak "inrichten" en zo een heel persoonlijke gadget maken. En ook de buitenkant is naar eigen inzicht aan te passen, zoals je kan zien op de foto (de zogenaamde Doggy-chumby).
De technische specificaties: 266 MHz CPU, 32MB SDRAM, 64MB Flash RAM, 320 x 240 3-inch scherm, tweeUSB poorten, 2W speakers, en WiFi. Volgens Gizmodo vanaf maart volgend jaar te koop voor rond de $150,-. Zeer interessant!
Bookmark and Share
0 Responses to "Wakker worden naast Chumby"

Een reactie posten