Windows Vista Pre-Release 1

Annet Smith


Gisteren hebben we hier thuis maar eens de laatste versie van Windows Vista geinstalleerd. Het betreft de opvolger van Beta 2, waarover veel geklaagd is. Ook wij hadden de nodige problemen met die versie en waren dan ook erg benieuwd of het verbeterd zou zijn. Tot nu toe lijkt alles een stuk beter te werken. Alles gaat sneller, randapparatuur zoals de printer, het beeldscherm en een externe harde schijf worden zonder problemen herkend en geinstalleerd en voor een internetverbinding hoefde eigenlijk niks te worden ingesteld, dat werkte meteen. De installatieprocedure is een stuk verkort en er worden niet meer zoveel invulschermen getoond.
Zo maar enkele in het oog springende verschillen met XP:
- De indeling van het startmenu is iets gewijzigd, maar nog steeds vrij intuitief te gebruiken.
- De standaard achtergrond is prachtig (mooi berglandschap).
- Wanneer je wilt switchen tussen de schermen op je desktop is er een 3D-view waardoor je alle openstaande schermen achter elkaar ziet staan zodat je er makkelijk eentje uit kan kiezen. Ziet er leuk uit.
- Schermen kunnen meer of minder transparant worden gemaakt.
- Rechts op je desktop heb je een balk met daarin "gadgets", hetzelfde als de Yahoo Widgets. Standaard staat er al een klokje, een fotolijstje en nog wat zaken. Je kan er bijvoorbeeld een zoekvenster voor Google of een RSS-lezer aan toevoegen, maar, net als bij de Yahoo Widgets, zijn er nog veel meer gadgets verschenen in de Gadgets Gallery van Windows Live.
- Er is een Windows Mail programma ingebouwd, lijkt op de oude Outlook Express en werkt vrij eenvoudig.
Er zijn natuurlijk nog veel meer veranderingen, maar daarvoor kan je het beste even op de site over Vista gaan kijken. Natuurlijk zul je eerst moeten kijken of je pc wel geschikt is voor dit OS, want je hebt er wel een behoorlijke processor en voldoende geheugen voor nodig. Hier kun je meer lezen over de systeemeisen. Daar zijn we voorlopig op school nog niet aan toe...
We gaan het nu even een tijdje hier thuis gebruiken en komen wellicht nog wat problemen tegen, maar tot nu toe zijn we zeer tevreden.
Bookmark and Share
0 Responses to "Windows Vista Pre-Release 1"

Een reactie posten