11.10.06

(1) Comments

Bar Z adventures GPS Ranger

Annet Smith

, ,


Deze week stond er een interessant artikel bij Engadget, namelijk over een GPS apparaatje dat ook voor het onderwijs mogelijkheden biedt. De GPS Ranger van Bar Z Adventures is te vergelijken met de ouderwetse audio guides die je bijvoorbeeld in een museum kan gebruiken. Je kunt de GPS Ranger meenemen als je ergens op eigen gelegenheid een bezienswaardigheid, een stadscentrum, dierentuin (Zoo Ranger) of museum wilt bekijken en zodra je in de buurt komt van iets interessants kun je die informatie bekijken op het LCD scherm. Het GPS apparaat bepaalt je positie en biedt de relevante informatie aan. Zo kun je tekst, maar ook beeld en geluid zien en kies je er zelf voor wat je wel en niet wilt horen. De specificaties zijn aardig: 3,5 inch scherm dat ook buiten goed te gebruiken is en 4GB opslagcapaciteit. Er worden ook nog eenseen heleboel talen ondersteund. Wat het kost en wanneer het beschikbaar is is onduidelijk.
Mijn ervaring met audio guides is dat je altijd ellenlange verhalen moet beluisteren waar je niet altijd op zit te wachten. Doorspoelen dus. Als ik een filmpje zou kunnen bekijken zou me dat al meer aanspreken denk ik. Nu kan ik me zo voorstellen dat dit ook heel geschikt kan zijn voor vakken als geschiedenis of biologie (in de dierentuin) om een klas op pad te sturen met dit apparaatje. De leerlingen lopen op eigen gelegenheid rond en worden geprikkeld om extra informatie over wat ze zien door te nemen. Door ook beelden te gebruiken denk ik dat dit meer bij hun interesses aansluit. Maar of dit de Nederlandse markt gaat bereiken is nog niet bekend.
Bookmark and Share
1 Response to "Bar Z adventures GPS Ranger"
Axitour said :
donderdag, 15 oktober, 2009
Wat is het GPS Ranger Video Rondleidingsysteem

De GPS Ranger® is een mobiel draagbaar GPS (Global Positionig System) gestuurd video rondleidingsysteen en geeft terwijl men uw locatie bezoekt op een onderhoudende, amusante wijze informatie. De Ranger kan geprogrammeerd worden met een oneindige hoeveelheid inhoud alsook documentaires met geluid, tekst, animatie of foto presentaties geven op het moment dat men een vooraf ingestelde locatie nadert.

Als de GPS coördinaten overeenkomen met de genaderde locatie of tour stop bij een belangrijke locatie (gebouw, uitzicht, of beeld,) wordt automatisch de beschikbare video met informatie afgespeeld. De Ranger is een lichtgewicht, stevige, spatwater dichte computer met een in zonlicht leesbaar scherm.

Voor meer informatie zie:
http://www.axitour.com/GPS-Ranger-Serie-video-rondleidingsysteem.aspx

Een reactie posten