27.11.06

(0) Comments

Manifestatie Prestaties met Passie & Partners

Annet Smith


Aanstaande woensdag ga ik met meerdere collega's naar de Manifestatie Prestaties met Passie & Partners in het WTC in Rotterdam. Aan deze 3e zogenaamde herontwerpmanifestatie wordt door een heleboel (MBO) instellingen meegewerkt en er worden zo'n 700 deelnemers verwacht.
"Prestaties met Passie en Partners staat dit jaar in het teken van het focussen op resultaten. Waar staat het beroepsonderwijs op dit moment en welke prestaties kan het laten zien en met welke partners?", zo valt op de site van Profielconferenties te lezen. Ik ben zeer benieuwd wat er zoal in het land gebeurt om het competentiegericht onderwijs vorm te geven en hoop dan ook veel nieuwe ideeen op te doen. Gelukkig is er een overvol programma met vele interessante workshops en vorige week kreeg ik het programmaboekje in een dik pakket toegestuurd.
Enkele onderwerpen sprongen er wat mij betreft uit. Zo zijn er meerdere ROC's waar ouderejaars leerlingen worden ingezet bij het leerproces van de eerstejaars. De ene school noemt het een tutorsysteem, de ander noemt ze loopbaanbegeleider en ik weet zeker dat ze over en weer veel van elkaar kunnen leren. De begeleiding van de docent lijkt me daarbij van doorslaggevende betekenis om dit tot een succes te maken en ik ga dan ook zeker luisteren naar die probleemleerling van het ROC ASA die het systeem niet uitdagend genoeg vond.
Een ander interessant item leek me de MBO-verbeterkit voor studenten. Dit is " een toolkit waarmee een team van studenten onder begeleiding van docent aan de slag gaat om de school of opleiding te verbeteren". Ik ben altijd al een groot voorstander geweest van luisteren naar je doelgroep. Als zij iets niet goed vinden, kunnen ze soms met hele goeie oplossingen komen.
Ik hoop tijdens de dag nog ergens een pc te vinden om eerste bevindingen online te zetten, en anders volgt dat donderdag wel.
Bookmark and Share
0 Responses to "Manifestatie Prestaties met Passie & Partners"

Een reactie posten