12.11.06

(0) Comments

Overstap naar Blogger beta

Annet Smith


Ik ben zojuist overgestapt naar de Blogger beta omgeving, waardoor ik allerlei extra opties heb gekregen. Zo heb je meer mogelijkheden bij het maken van je template (drag and drop bijvoorbeeld), het posten (je kan nu labels aan je bericht hangen, iets wat Web-log.nl al had) en kun je ook een privé blog aanleggen, waarbij je kunt aangeven wie er toegang hebben. Zo kun je Blogger in het onderwijs ook weer beter inzetten voor een klassenblog of een reflectieblog in het kader van een portfolio, omdat niet iedere leerling het ziet zitten dat hij/zij voor de hele wereld zichtbaar iets opschrijft. De inhoud blijft dan afgeschermd voor een beperkte groep.
Ook nieuw is het Dashboard, oftewel wat je ziet als je bent ingelogd op Blogger. Je kunt nu meteen vanuit je Dashboard doorklikken naar het aanmaken van een nieuw bericht, het aanpassen van het template of je weblog bekijken. Meer mogelijkheden dus zonder dat je eerst nog door moet klikken naar je weblog.
Op het gebied van RSS feeds (wat binnen Blogger altijd erg beperkt was) is er toegevoegd dat je nu ook van alleen het commentaar op 1 post of op alle posts een feed kunt maken, dat RSS 2.0 en Atom 1.0 standaarden nu worden ondersteund en dat je kunt aangeven wat er in je feed getoond moet worden (volledige berichten of een deel daarvan). Voor de gevorderde gebruiker erg interessant.
En tenslotte is het publiceren ook sneller geworden, dus geen irritant ronddraaiend icoontje meer waarbij je soms aardig lang moest wachten totdat de 100% bereikt was.
Ik ben tot nu toe zeer tevreden over de nieuwe opties en zal eens kijken hoe ik mijn blog meer ga aanpassen.
Bookmark and Share
0 Responses to "Overstap naar Blogger beta"

Een reactie posten