12.11.06

(0) Comments

Surf Onderwijsdagen 2006

Annet Smith


Overmorgen zal ik de Surf onderwijsdagen in Utrecht bezoeken. Ik ben al eens eerder geweest en was toen niet zo onder de indruk van wat er voor mij als ROC docent te halen viel, maar in het programma van dit jaar zaten toch wel enkele interessante workshoptitels.

Tijdens de beide conferentiedagen zal ik proberen wat te bloggen, maar dat hangt helemaal af van de mogelijkheid om daar een wifi verbinding te krijgen. Ik heb welliswaar een telefoon waarmee ik ook kan internetten, maar als de kosten voor dat internet te hoog blijken dan wordt het even niks met het bloggen.

In ieder geval is er wel een live blog van de Surfdagen die wordt bijgehouden door Gerard Dümmer en daar staat intussen al het een en ander te lezen om wat voorpret te krijgen. Een van de zaken die hij noemt en die mij ook al was opgevallen is het feit dat het wel onmogelijk lijkt te zijn om je eigen programma uitgewerkt te krijgen via de site van Surf. Ik heb op verschillende computers geprobeerd workshops toe te voegen aan mijn lijstje, maar het ene moment staat er niks en het volgende staan zaken er dubbel in, op verschillende tijdstippen. Dat werkt dus niet.

Ik heb maar wat interessante workshops geprint zoals bijvoorbeeld die van Gerard Dümmer over het bijhouden van de weblog en een wiki tijdens de Surfdagen. Verder wil ik naar een workshop van Wim Veen die gaat over samenwerkend leren (en met name social software), iets waar ik voor mijn werk ook een presentatie over aan het voorbereiden ben.

Dan zijn er nog vergelijkbare workshops die gaan over de Netgeneration en hoe je daar in het onderwijs op zou kunnen inspelen. Een ander interessant onderwerp lijkt me het op maat aanbieden van content en het opslaan van deze content in repositories, en wel zodanig dat ook collega's in het land hiervan gebruik zouden kunnen maken.

Kortom, genoeg boeiende onderwerpen om me twee dagen bezig te houden denk ik. En voldoende stof om weer op mijn werk te delen.
Bookmark and Share
0 Responses to "Surf Onderwijsdagen 2006"

Een reactie posten