Acer Idea 510 Media Center PC

Annet Smith


Thuis hebben we er een nieuw speeltje bij, namelijk een Media Center PC van Acer voor in de woonkamer. Nou stond de pc daar ook al, maar dit is toch net even beter. Het apparaat heeft een intel core duo processor, 1 GB geheugen, een NVidio G7600 grafische kaart, 2 tv-kaarten, wifi, allerlei poorten voor randapparatuur en geheugenkaartjes en een harde schijf van 250 GB. Zie hier voor de uitgebreide specs.
Ik werd door de Media Center software van Microsoft blij verrast. Met de afstandsbediening blader je door al je muziek, foto's en video's en kun je tv kijken en opnemen. Je kunt er o.a. via de groene knop.nl ook nog eens een heleboel (vaak gratis) plugins voor downloaden zodat je bijvoorbeeld beter kan browsen op de tv of rss feeds kunt lezen. Ook zijn alle andere pc's in huis nu draadloos met deze verbonden, inclusief 2 smartphones en mijn Archos PMP en kun je met het Intel Viiiv systeem eenvoudig mediacontent synchroniseren.
Het instellen van de afstandsbediening voor het schakelen tussen tv kanalen was de lastigste klus. De afstandsbediening bij de settop box van Samsung die we voor digitale tv hebben, werd niet herkend en daarom moest elk cijfer apart worden ingetoetst om het apparaat te laten leren. Na veel gehannes werkte dat eindelijk.
Het instellen van de audio was ook lastig, de receiver ontvangt digitaal geluid en dit wordt naar bijvoorbeeld dolby surround of DTS omgezet, en gelukkig werkte dat uiteindelijk ook. Tot gisteren. Toen moesten we de pc even afkoppelen om de stickers op de onderkant te kunnen lezen en daarna deed het geluid niets meer. We vermoeden dat de digitale uitgang stuk is, want op de receiver komt geen signaal meer binnen, ook niet met een andere kabel. Zo kunnen we hem dus al meteen bij een reparatiecentre langsbrengen. Maar hopelijk weet de helpdesk eerst nog iets.
Bookmark and Share
6 Responses to "Acer Idea 510 Media Center PC"
RuSHeR said :
maandag, 10 september, 2007
Kort maar krachtig vraagje:
is dit model ook nog bruikbaar als "standaard" pc?

Bedoeld: als de mediacenter toepassing wordt afgesloten (als dit kan) is de "standaard" Windows look and feel dan beschikbaar?

greetz,
RuSH
Annet said :
maandag, 10 september, 2007
Ja, het is een volwaardige pc, met Windows XP erop, maar daar kun je natuurlijk tegenwoordig ook Vista opzetten. Media Center is alleen een extra software schil, die je kunt uitzetten. De combinatie van normaal computerwerk met een oude tv werkt niet zo goed, daar heb je wel een nieuwer type (plat) LCD scherm voor nodig. Plasma werd ons afgeraden bij het gebruik van de Acer als gewone pc, vanwege "inbranden".
Anoniem said :
maandag, 18 februari, 2008
Hallo wij hebben tv via een sateliet decoder. Kun je die ook op deze box aansluiten? en is het dan ook mogelijk om op te nemen.
Annet said :
zondag, 24 februari, 2008
Helaas moet ik hiervor het antwoord schuldig blijven, daar heb ik geen ervaring mee. Het is wel mogelijk te om van een digitale decoder op te nemen, maar dat is vrij lastig aan te sluiten en in te stellen. Voor een sateliet decoder zou hetzelfde kunnen gelden, maar dat weet ik helaas niet.
Anoniem said :
donderdag, 15 mei, 2008
Ik heb vorig jaar dit acer ook aangeschaft en ben er zeer tevreden over.

Ik wil nu ook overstappen op digitale televisie. De acer heeft alleen 2 tuners, moet je nu ook een decoder met 2 tuners aanschaffen zodat je 2 programma's tegelijk kan opnemen of is dit overbodig?

Met vr. gr.
Annet said :
maandag, 09 juni, 2008
Voor zover ik weet zitten er in de Acer 2 analoge tuners + dvb-T. DVB-T wil zeggen digitale televisie via de ether (in ons land Digitenne van KPN). Dus je kan zowel opnemen via de ene tuner en kijken via de andere tuner. Ik weet niet hoe het zit met abonnementen voor digitenne. Er zit een kans in dat je dan ook 2x het abonnement moet betalen. Kassa voor KPN.
Kijk ook eens naar de optie SmartWi, waarbij je 1 smartcard van je digitale abonnement kan delen met meerdere pc's of tv's. Smartwi is te vinden via http://www.smartwi.net. I hoop dat je hier iets aan hebt!

Een reactie posten