18.1.07

(0) Comments

iPhone perikelen

Annet Smith

,


Natuurlijk kan het je niet ontgaan zijn dat Apple tijdens de CES in Las Vegas (irritante muziek op de site trouwens) van afgelopen week een telefoon heeft geintroduceerd met de naam iPhone. Een leuk ding wel, maar ook met beperkingen. De styling is prachtig, met een touchscreen waarmee je via grote iconen alle belangrijke functies kunt bereiken. Ook heeft de telefoon een grote opslagcapaciteit van 4 of 8 GB.
Het apparaat heeft echter geen 3G functionaliteit, wat in een beetje telefoon tegenwoordig toch wel hoort te zitten, zeker als je bedenkt dat de iPhone pas aan het eind van het jaar op de markt komt en vooral de multimediale functies groots worden uitgemeten (integratie met iTunes en het feit dat de iPhone wordt aangeprezen als een "widescreen iPod") . Toch een gemiste kans denk ik.
De geruchten gaan dat de iPhone met een abonnement nog steeds iets van 500 dollar zal gaan kosten en bij Amazon Duitsland is intussen een voorinschrijving gestart waarbij bedragen van tegen de 1000 euro worden gevraagd (aldus Mobuzz TV)! Je moet wel heel erg van Apple houden om er zoveel voor neer te willen tellen.

De naam was meteen al omstreden, want enkele weken geleden had Cisco ook al een telefoon met dezelfde naam gelanceerd en nu wordt er over en weer door advocaten onderhandeld. Een ander probleem dook op toen een handige ontwerper bij XDA-developers een mooie iPhone skin had gemaakt voor op je Pocket pc of Smartphone met Windows Mobile erop. Meteen togen de Apple advocaten aan het werk om op alle plekken waar de skin te downloaden was de site-eigenaren te sommeren de links te verwijderen. Wat ook aardig gelukt is, want ik heb de skin helaas nergens meer kunnen vinden, alleen verwijzigen naar een bericht van de Apple advocaten.
Bookmark and Share
0 Responses to "iPhone perikelen"

Een reactie posten