25.1.07

(0) Comments

Limburgse school test digitaal papier

Annet Smith

, ,"MAASTRICHT - Limburgse scholieren gaan volgende maand tests doen met 'digitaal papier'. Ze krijgen een apparaat waarop zij huiswerk kunnen maken en waarop al hun schoolboeken worden opgeslagen.
Dat heeft het bedrijf Edupaper, dat de apparaten op de markt brengt, woensdag gezegd. Volgens een woordvoerder van Edupaper leest het scherm, zo groot als een halve A4, als echt papier en schrijft het ook erg prettig.
Andere voordelen zijn dat het apparaat van een paar ons alle zware boeken vervangt en dat huiswerk via draadloos internet wordt ingeleverd bij de docent."

De apparaten die op de site van Edupaper staan lijken me erg bruikbaar, met een groot scherm (een half A4) waarop ook geschreven kan worden. Er zit standaard slechts 128 MB geheugen in, maar dat is uit te breiden met SF kaartjes, en die zijn er tegenwoordig al van meerdere gigabytes. Het apparaat herkent ook handschrift en zet dit dan om naar de pc. Helaas kan er niet op gesurfd worden of naar films gekeken, wat toch wel een behoorlijke beperking is. Zie ook de brochure (pdf) over de Edupaper (of Iliad zoals hij ook heet).
Interessant is verder nog dat er op de site staat:
"In de nabije toekomst gaan wij ook diensten rondom PDA's, Pocket-PC's, SmartPhone's, Mini-PC's en andere mobile device's aanbieden. " Ik hou de site dus nog een poosje in de gaten!
De Edupaper kost los 695 euro, maar voor scholen en grotere aantallen willen ze daar vast wel wat vanaf doen. Ik ben benieuwd wat de Limburgse scholieren ervan zullen vinden.
Bookmark and Share
0 Responses to "Limburgse school test digitaal papier"

Een reactie posten