25.1.07

(1) Comments

NOT 2007

Annet Smith

,

Eergisteren heb ik een kort bezoek gebracht aan de NOT in Utrecht. In de ochtend heb ik eerst enkele workshops bezocht tijdens de MBO Centraal dag die tegelijkertijd in het Beatrixgebouw werd georganiseerd. Ik had me alleen voor een workshop van Academic Service opgegeven omdat ik daar meer dacht te gaan horen over materiaal voor mijn informatica-lessen, maar dit bleek toch specifiek op de ICT-opleidingen gericht te zijn. Toch was het interessant om te horen hoe Aventus hun comptetentiegerichte ICT-opleiding had vormgegeven en hoe ze hierin de Maatwerk MBO ICT boeken van Academic Service hadden opgenomen.
De middag heb ik met een collega doorgebracht op de NOT en daar was het erg druk. Vooral de stands van de grote uitgevers waren overvol en er waren alleen maar kleine hoekjes ingericht voor de BVE dus dat was dringen geblazen. De stand van Kennisnet- ICT op School was helemaal in de nieuwe huisstijl opgemaakt (zie foto), met vooral veel paars en blauw. Natuurlijk heb ik nog even een pen en een muismatje meegenomen.
We hebben op de Microsoft stand nog wat informatie gekregen over het Innovative Teachers Network en de Managed Learning Gateway. Over dat laatste krijg ik nog meer informatie toegestuurd, dus dat komt nog. Men vertelde ons ook nog dat er een nieuwe grfische tool door Microsoft zou worden uitgegeven binnenkort, waarmee Flash-achtige toepassingen voor in Sharepoint kunnen worden gemaakt. De codenaam is Grava en na wat googelen kwam ik er al verschillende vermeldingen over tegen. Volgens 1 bron zou het op de Bett worden gepresenteerd, maar Microsoft zelf geeft "Fall 2007" dus dat duurt nog even. Wel iets om in de gaten te houden.
Qua gadgets waren er vooral veel digitale schoolborden te zien, maar ik heb verder geen echt opvallende zaken kunnen vinden. Het lijkt er op dat de smartboards eindelijk beginnen door te dringen op de Nederlandse onderwijsmarkt en dat werd wel eens tijd. Ze zijn een stuk betaalbaarder dan enkele jaren geleden. Toch moet je natuurlijk wel oppassen dat je met zo'n bord niet de hele tijd weer frontaal gaat staan lesgeven!
Of ik over twee jaar weer naar de NOT ga moet ik nog even bekijken. Voor de BVE valt er niet zoveel te halen en ik heb weinig nieuws gezien. De MBO Centraal dag vond ik deze keer ook een beetje in het water vallen doordat het tijdens de NOT werd georganiseerd. Vorig jaar hadden de uitgevers hun stands specifiek voor de BVE ingericht en dan vind je veel makkelijker wat je zoekt. Ik hoop dan ook dat de organisatoren komend jaar weer een dag apart opzetten.
Bookmark and Share
1 Response to "NOT 2007"
Elke said :
donderdag, 25 januari, 2007
Hoi Annet,
Mijn basisschool is een van de uitprobeerscholen van de Learning Gateway, sinds augustus 2006 Managed Learning Gateway.
Class Server zou in de herfst worden vervangen door de Learning Kit. Dat werd later. Tot december gingen wij uit van januari 2007, daarna werd het "februari met heel veel geluk". Content zou je moeten maken met third party software, leuk om te horen dat ze toch zelf aan de slag gaan.
Onze Managed Learning Gateway is nu een portal met blog en wiki mogelijkheid, moeilijk te bedienen vanaf een Mac. Maar heel veilig afgeschermd, Fort Knox is er niks bij.

Een reactie posten