28.2.07

(0) Comments

Picnik en Photojojo

Annet Smith

Soms duikel je ineens weer iets leuks op waar je nog veel plezier aan gaat beleven. Dat geldt zeker voor Picnik en Photojojo.
Picnik is een web 2.0 toepassing waarbij je eenvoudig online een afbeelding kan bewerken. Je kunt foto's van je pc inlezen, maar ook vanuit een Flickr account of via Yahoo search. Eenmaal ingelezen kun je de foto draaien, de kleur bijstellen, de afmetingen wijzigen, effecten toepassen en rodo ogen verwijderen, zonder dat je daar nog een grfisch programma voor nodig hebt. Dat lijkt me nou echt een uitkomst voor al mijn cursisten die vaak plaatjes voor presentaties willen bewerken, maar niet de beschikking hebben over dure pakketten als Photoshop of Paint Shop Pro. Natuurlijk is Picnik beperkt in wat mogelijk is, maar ik denk dat de bewerkingen die je er wel mee kan uitvoeren meer dan voldoende zijn.
En hoe kwam ik nou bij Picnik? Via de nieuwsbrief van Photojojo, een tweewekelijkse e-mail met daarin allerlei handige en leuke tips rondom fotobewerking. Ik heb me er snel even op geabonneerd, want wie wil er nou niet weten hoe je posters, fotokubussen of pop-up kaarten van je mooiste plaatjes kan maken? Ik hou hem in de gaten voor hopelijk nog meer goede tips!
Bookmark and Share
0 Responses to "Picnik en Photojojo"

Een reactie posten