16.2.07

(1) Comments

Project Gaming en Simulatie

Annet Smith

, ,


Gisteren heb ik de eerste masterclass bezocht voor het project Gaming en simulatie van Kennisnet ICT op School waaraan ons ROC meedoet. Het was een interessante en vrij levendige bijeenkomst met vertegenwoordigers van 4 ROC's, mensen van Kennisnet en alles werd geleid door Arno van der Hulst van Cap Gemini. Hij kon veel vertellen over de geschiedenis van gaming en er passeerden verschillende voorbeelden de revue die ook in een educatieve context zeker kunnen worden ingezet. Toch was de discussie over wat nou een educatieve game eigenlijk is een lastige. Eigenlijk zou je iedere game wel in het onderwijs kunnen inzetten, maar daarbij geldt dan wel dat je er een duidelijk educatief doel voor moet hebben en dat er waarschijnlijk nog veel extra materiaal moet worden gemaakt om een game nuttig in te zetten.

Op de site waar alle projectgegevens te vinden zijn staat o.a. dit:

"Doel van het project is het uittesten van games en simulaties in de praktijk. De concrete toepassing zal moeten leiden tot een verbeterd inzicht in het effect van games en simulaties ten behoeve van het behalen van bepaalde competenties. "
Best een lastige denk ik, want hoe ga je meten wat een cursist nou leert van een game en hoe zet je het in in je curriculum? En hoe moet je het als docent begeleiden om er een nuttige aanvulling op je lesstof van te maken? Ik ga dit de komende maanden met mijn collega's onderzoeken en hoop ook meteen enkele interessante games te vinden voor het handelsonderwijs. Ik kende al Plaza Challenge (waar tegenwoordig ook een docentenmodule inzit) en Bizzkids, maar er zijn er vast nog wel meer. We gaan volgende week 2 games selecteren en die in verschillende klassen laten spelen. Wordt vervolgd dus.
Bookmark and Share
1 Response to "Project Gaming en Simulatie"
Frank said :
woensdag, 29 augustus, 2007
Ondertussen wordt de Plaza door 140 docenten uit groep7/8, VMBO én MBO bekeken en gespeeld in de klas.
Op www.plazaschool.nl is informatie over de Plaza Challenge te vinden. Ook zijn er al veel ervaringen van docenten en leerlingen. Dit jaar worden een aantal gratis workshops georganiseerd.

Een reactie posten