19.4.07

(6) Comments

Een lesje voor leraren

Annet Smith

, ,

Via Trendmatcher Willem Karssenberg kwam ik bij een filmpje terecht (Opgelet! Een lesje voor leraren op de weblog Digitaal Inlichtingenwerk Zeeuwse Bibliotheek) waarin de boodschap opnieuw wordt overgebracht dat je meer met je lessen kan doen als je openstaat voor de technologie die je cursisten toch al gebruiken. Zo worden er voorbeelden gegeven voor het gebruik van iPods en mobieltjes. Ik herkende meerdere statements in de film uit de presentaties van Marc Prenksy, maar ook waren er weer nieuwe quotes te lezen en een verwijzing naar de website http://t4.jordandistrict.org/t4/ aan het eind. Deze heb ik ook meteen maar eens bekeken.
T4 staat voor Transforming Teaching Through Technology en de site is van het Jordan School District. Ze publiceren een podcast, houden een weblog bij en hebben een lijst met interessante links. Dat wordt nog even doorklikken dus.
Het filmpje is zeker het bekijken waard en er zit een aardige Nederlandse vertaling bij als je het Engels wat minder machtig bent. Het hele verhaal is ook nog een keer in de reacties onder het bericht te lezen.
Bookmark and Share
6 Responses to "Een lesje voor leraren"
donderdag, 19 april, 2007
Beste Annet,
als 'gadget' deskundige, zou ik je een vraag mogen stellen of jij weet of een bepaalde gadget bestaat?
Heb je enig idee of ik op een andere manier met je kan communiceren, dan via deze weg?
Groeten,
Krista van Hoekelen
Annet said :
maandag, 23 april, 2007
Je kunt mij via e-mail bereiken op adres gadgetsenonderwijs@gmail.com. Ik ben momenteel door ziekte gevloerd, maar zal proberen zo spoedig mogelijk te antwoorden.
Kaj Rietberg said :
maandag, 23 april, 2007
Hoi Annet,
van de zelfde meneer van t4 kwam ik het volgende tegen. Kijk maar:
http://drapestakes.blogspot.com/2007/04/more-pay-attention-sightings.html
Kaj Rietberg said :
maandag, 23 april, 2007
Mijn naam geeft een verkeerde link aan. Jouw site staat eerst genoemd. Ik noem het omdat je het misschien nog niet wist.
Kaj Rietberg said :
maandag, 23 april, 2007
Ik zie het al, ik moet er http:// voor zetten en dan klopt het.
Sorry!
Annet said :
dinsdag, 24 april, 2007
Hallo Kaj,

Bedankt voor de tip! Ik heb meteen even een bedankje en reactie op de site van Darren achtergelaten.

Een reactie posten