Microsoft surface interactieve tafel

Annet Smith

,


Bill Gates himself heeft enkele dagen geleden een nieuwe gadget van Microsoft aan de wereld getoond, de Surface. Het is een interactieve tafel die voor vele doeleinden geschikt is en ik vind hem helemaal geweldig! Allereerst reageert het oppervlak op aanraking op meerdere punten tegelijk, multi-touch dus, en daarmee gaat weer een wereld aan mogelijkheden open, die al in Mission Impossible als Science Fiction werd getoond. Je kunt met twee handen foto's verplaatsen over het scherm, schilderen of tekenen, vergroten en verkleinen en zaken heen en weer schuiven. Er is een video die veel uitlegt en ik denk dat er voor grafische opleidingen al wel aardig wat mogelijkheden zijn om dit apparaat nuttig in te zetten.

Het oppervlak reageert ook op andere gadgets met wifi als je ze erop legt. Zo kun je foto's van je camera of telefoon afhalen, zonder nog met draden en usb stekkers te moeten werken. De manier waarop je bij de Surface met informatie omgaat wordt zo intuitief en simpel, je hoeft er geen ingewikkelde software voor te leren kennen en een kind kan de was doen. De toepassingen die nu worden getoond zijn og beperkt, maar ongetwijfeld gaan er nog veel meer toepassingen gevonden worden waar we nog niet eens aan gedacht hebben.
Ik zie wel mogelijkheden voor een dergelijk apparaat in iedere lesruimte, als naslagwerk, uitgebreide tekentafel, een plek om video en fotomateriaal te bekijken en te bewerken, enz. Maar dan moet de prijs (volgens Gizmodo , waar overigens nog een ander filmpje staat van Bill Gates bij de Today show, moet je er zo'n 10.000 dollar voor neertellen) wel omlaag.
Bookmark and Share
1 Response to "Microsoft surface interactieve tafel"
Anoniem said :
donderdag, 24 januari, 2008
Het is niet Mission Impossible, maar die andere film met Tom Cruise: Minority Report.

Een reactie posten